Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

Testvérvárosi együttműködés Badacsonytomaj, Marcelová és Czempin települések között


Felvétel az eseményekről (Mozgókép)

Képgaléria



A « Testvérvárosi együttműködés Badacsonytomaj, Marcelová és Czempin települések között » projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében



2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 153 állampolgár részvételével, akik közül 35 fő Badacsonytomaj város (Magyarország), 65 fő Marcelová település (Szlovákia), 53 fő Czempin település (Lengyelország) lakosai.

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Badacsonytomaj város (Magyarország) volt, 2015. június 11. és 2015. június 14. között

Részletes leírás:

2015. június 11-én a testvértelepülésekről érkező vendégek fogadását követően, a közös vacsora elfogyasztása után, Badacsonytomaj Város Polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Előadást tartott „Közös múltunk és jövőnk Európában” témában, illetve bemutatót tartott az Európai Unió politikai életéről, az Európai Polgárságról. Beszélt az „Európa a polgárokért” program keretében elnyert pályázatról, támogatásról, melyből jelen rendezvény finanszírozása megvalósult. Az előadás után a fogadó város művészeti csoportjainak előadását élvezhették a megjelentek. Bemutatót kaptak a magyar kultúrából, néphagyományokból. Az est zárásaként a vendégek elfoglalták szállásukat.


2015. június 12-én a résztvevők reggeli Szent Misén vehettek részt a Szent Imre Római Katolikus templomban, majd István atya bemutatta a Bazalt templomot. „Badacsonytomaj értékei” címmel egy közös kirándulás keretében a résztvevők megtekintették a Szent István Kápolnát, a II. János Pál pápa emlékhelyet. a Kisfaludy kilátót, a Ranolder keresztet, a Rózsakőt. Ebéd után a nagy melegre tekintettel szabad program és strandolás pihentette a vendégeket. Késő délután a lengyel művészeti csoportok előadása ismertette meg a lengyel kultúrát a résztvevőkkel.

A nap végén táncház keretében ismerték meg a vendégek a magyar néptáncot, a magyar népművészetet.


2015. június 13-án reggel „Résztvevők szakmai beszélgetése a testvérvárosi együttműködés szélesítéséről, testvérvárosi kapcsolat megerősítése” témában eszmecserét folytattak a települések vezetői. Délelőtt a Balatont ismerték meg a résztvevők egy sétahajózás keretében. Ebéd után a vendégek egy borkóstolón ismerték meg a legjelentősebb helyi terméket, a helyi borokat, a helyi borkultúrát, betekintést nyerhettek az előállítás folyamatába. Az este folyamán a szlovák testvérváros művészeti csoportjainak fellépése szórakozta a megjelenteket, majd éjszakába nyúló bál vette kezdetét.


2015. június 14-én reggel a közeli Káptalantóti termelői piacra látogattak el a résztvevők, ahol megismerkedhettek a helyi termelői, kézműves termékekkel. Délelőtt múzeumlátogatáson vettek részt a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban. Ebéd után búcsúzkodás és a vendégek hazautazása zárta a programot.




 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!