Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Pályázatok Lezárult projektek Testvérvárosi együttműködés Badacsonytomaj, Marcelová és Czempin települések között
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Testvérvárosi együttműködés Badacsonytomaj, Marcelová és Czempin települések között


Felvétel az eseményekről (Mozgókép)

KépgalériaA « Testvérvárosi együttműködés Badacsonytomaj, Marcelová és Czempin települések között » projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért” program keretében2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 153 állampolgár részvételével, akik közül 35 fő Badacsonytomaj város (Magyarország), 65 fő Marcelová település (Szlovákia), 53 fő Czempin település (Lengyelország) lakosai.

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Badacsonytomaj város (Magyarország) volt, 2015. június 11. és 2015. június 14. között

Részletes leírás:

2015. június 11-én a testvértelepülésekről érkező vendégek fogadását követően, a közös vacsora elfogyasztása után, Badacsonytomaj Város Polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Előadást tartott „Közös múltunk és jövőnk Európában” témában, illetve bemutatót tartott az Európai Unió politikai életéről, az Európai Polgárságról. Beszélt az „Európa a polgárokért” program keretében elnyert pályázatról, támogatásról, melyből jelen rendezvény finanszírozása megvalósult. Az előadás után a fogadó város művészeti csoportjainak előadását élvezhették a megjelentek. Bemutatót kaptak a magyar kultúrából, néphagyományokból. Az est zárásaként a vendégek elfoglalták szállásukat.


2015. június 12-én a résztvevők reggeli Szent Misén vehettek részt a Szent Imre Római Katolikus templomban, majd István atya bemutatta a Bazalt templomot. „Badacsonytomaj értékei” címmel egy közös kirándulás keretében a résztvevők megtekintették a Szent István Kápolnát, a II. János Pál pápa emlékhelyet. a Kisfaludy kilátót, a Ranolder keresztet, a Rózsakőt. Ebéd után a nagy melegre tekintettel szabad program és strandolás pihentette a vendégeket. Késő délután a lengyel művészeti csoportok előadása ismertette meg a lengyel kultúrát a résztvevőkkel.

A nap végén táncház keretében ismerték meg a vendégek a magyar néptáncot, a magyar népművészetet.


2015. június 13-án reggel „Résztvevők szakmai beszélgetése a testvérvárosi együttműködés szélesítéséről, testvérvárosi kapcsolat megerősítése” témában eszmecserét folytattak a települések vezetői. Délelőtt a Balatont ismerték meg a résztvevők egy sétahajózás keretében. Ebéd után a vendégek egy borkóstolón ismerték meg a legjelentősebb helyi terméket, a helyi borokat, a helyi borkultúrát, betekintést nyerhettek az előállítás folyamatába. Az este folyamán a szlovák testvérváros művészeti csoportjainak fellépése szórakozta a megjelenteket, majd éjszakába nyúló bál vette kezdetét.


2015. június 14-én reggel a közeli Káptalantóti termelői piacra látogattak el a résztvevők, ahol megismerkedhettek a helyi termelői, kézműves termékekkel. Délelőtt múzeumlátogatáson vettek részt a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban. Ebéd után búcsúzkodás és a vendégek hazautazása zárta a programot.
 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2022. január 27., csütörtök, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!