Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

2013. 02. 22. rendkívüli PÜB

Badacsonytomaj Város Önkormányzat

Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága

Szám: 7/2013.

 

Készült: 2 példányban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült: Badacsonytomaj Város Önkormányzata Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és

Városfejlesztési Bizottságának 2013. február 22-én 12.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Ranolder termében (8258 Badacsonytomaj, Fő út 14.) megtartott  rendkívüli, nyílt üléséről.

 

 

Jelen vannak: Orbán Péter                   elnök

Folly Péter                     bizottsági elnök-helyettes

Forintos Ervin               bizottsági tag                                 (3 fő)

 

Meghívottak közül jelen vannak:

 

Krisztin N. László          polgármester

Wolf Viktória                 aljegyző

Horváth Márta               Müszaki Osztály vezetője

Gerencsér Tamás           pályázati referens

Tótné Sáfár Zsuzsanna   jegyzőkönyvvezető            (5 fő)

 

 

Lakosság részéről megjelent: 0 fő

 

 

 

I. NAPIRENDEK ELŐTT

 

Orbán Péter elnök köszönti a megjelent bizottsági tagokat, meghívottakat. Megállapítja, hogy 5 bizottsági tagból 3 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Jegyzőkönyv hitelesítőnek Forintos Ervint, jegyzőkönyvvezetésre Tóthné Sáfár Zsuzsannát javasolja. Kéri, hogy aki a személyi javaslatot elfogadja, szavazzon.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot.

133/2013.(II.22.) PüB határozat

– Jegyzőkönyvvezetőről, jegyzőkönyv hitelesítőről –

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága elnökének javaslatára Forintos Ervint jegyzőkönyv hitelesítőnek, Tóthné Sáfár Zsuzsannát jegyzőkönyvvezetőnek elfogadja.

A Bizottság utasítja Orbán Péter elnököt a határozat végrehajtására.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Orbán Péter PüB elnök

Orbán Péter elnök elmondja, hogy a bizottsági ülés 1 napirendi pontból fog állni. Kéri, hogy aki a napirendi pontot elfogadja, kézfeltartással jelezze.

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Pénzügyi Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot.

134/2013.(II.22.) PüB határozat

–        Napirendi pont elfogadásáról –

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2013. 22. napján megtartott nyílt, rendkívüli ülésének napirendjét az alábbiak szerint határozza meg:

 

  1. 1. Javaslat a KEOP-2012-4.10.0/a pályázati lehetőség keretében az Egészségház épületére telepítendő napelemes rendszer kiépítésére

Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

2.   A Bizottság utasítja Orbán Péter elnököt a határozat végrehajtására.

Határidő: azonnal

Felelős: OrbánPéter PüB elnök

II. NAPIRENDI PONTOK TÁRGYALÁSA

 

 

1./ Napirendi pont:

Javaslat a KEOP-2012-4.10.0/a pályázati lehetőség keretében az Egészségház épületére telepítendő napelemes rendszer kiépítésére

/Az írásos előterjesztést a jegyzőkönyv 1. melléklete tartalmazza/

Hozzászólások:

 

Orbán Péter elnök megkérdezi, hogy kiegészítés van-e az előterjesztéssel kapcsolatban.

 

Gerencsér Tamás pályázati referens: Elmondja, hogy az egészségház napelemes pályázattal kapcsolatban beérkeztek az árajánlatok, a legolcsóbb 5.270.000 Ft. + Áfa. Ha ezt az ajánlatot fogadja el a Képviselő-testület, úgy alakul a pályázat, hogy ehhez az összeghez hozzájön a műszaki ellenőrzés díja, elő- és utóaudit díja, statikai díj, összesen 5.435.000 Ft. + Áfa, azaz bruttó 6.902.450 Ft. Ebből az önerő összege: 1.035.368 Ft. A Vanessia Magyarország Kft. sikerdíja 650.000 Ft. + áfa, melybe beletartozik a pályázat megírása, a projekt végigkövetése, elszámolások, illetve az előrehaladási jelentések elkészítése. Időközben  még egy ajánlat érkezett a Vanessia Kft-től arra vonatkozóan, amennyiben csak a pályázat megírásával bízza meg őket a Képviselő-testület, ez esetben 500.000 Ft. + áfa összegért vállalnák a feladatot.

 

Orbán Péter elnök: Kérdés van-e a bizottsági tagok részéről? Megállapítja, hogy kérdés nincs. Megkérdezi, hogy hozzászólás van-e a napirenddel kapcsolatban?

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Alapvetően a Vanessia Kft-vel van problémája, mert amikor arról döntöttek, hogy ezt a pályázatot elindítják, akkor nem volt szó a Kft-ről, illetve arról, hogy ebben az ügyben pályázatírót igénybe vesznek. Úgy gondolta, hogy azt a plusz költséget, amit a Kft. sikerdíja jelent, meg tudjuk spórolni, úgy, hogy a hivatal ezt a pályázatot megírja. Tudomása szerint ezzel ellentétes testületi döntés nem született.

 

Krisztin N. László polgármester: Válaszában elmondja, hogy ilyen testületi döntés sem született. Ismerteti az erre vonatkozó testületi határozatot, mely szerint pályázatot nyújt be az Önkormányzat.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Ha a keretösszeget megnézik, akkor az emlékezete szerint kb. 500 e. Ft-tal kevesebb.

 

Krisztin N. László polgármester: A testületi határozat szerint az önerő összegét 1.524.000 Ft-ban biztosítják a 2013. évi költségvetésben.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Kérdezi, hogy mennyi az önerő összege?

 

Gerencsér Tamás pályázati referens: A pályázatnak az önereje 1.035.000 Ft., a sikerdíjjal együtt 1.860.000 Ft.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Nyilvánvaló, hogy ehhez nem kellene a Vanessia Kft. különösen olyan feltételekkel, melyekkel a másik pályázatot meg akarta csinálni. Tartózkodni fog a szavazástól. Annak örül, hogy az Egészségházban fejlesztést fognak végrehajtani, de véleménye szerint ezt tudnák másként is csinálni.

 

Horváth Márta osztályvezető: Elmondja, hogy egyelőre a Műszaki Osztály nem rendelkezik olyan kapacitással, hogy pályázatokat tudjon írni. Rengeteg egyéb feladatuk is van, biztos, hogy nem fog beleférni ez a napi 8 órába. Ha az osztály végezné a pályázatírást, akkor is merülnének fel költségek, mert nem tudnának auditot biztosítani, műszaki ellenőrt is be kellene vonni.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Osztályvezető asszony és az általa elmondottak között kb. 600.000 Ft. különbség van. Egyrészt, ha pályázatírót alkalmaznak, akkor meg kell kérdezni a Testületet, hogy milyen cégeket hívjanak. Osztályvezető asszony válaszát el tudja fogadni, de azt nem, hogy egy cég 2 telefonnal 300 e. Ft-ot enged a pályázatírás díján.

 

Gerencsér Tamás pályázati referens: Tájékoztatásul elmondja, hogy 02.06-án született meg a döntés a Képviselő-testület részéről, hogy pályázatot kíván benyújtani. Akkor a kiírás szerint 18.-ától lehetett beadni a pályázatot. 02.06.-a csütörtöki nap volt. Hétfőtől lehetett volna neki állni beszerezni árajánlatokat, ezek közül a Testületnek választania kellett volna, majd ezt követően  kellett volna még auditot, műszaki ellenőrt szerezni, statikát csináltatni.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Ő, mint vállalkozó erre 2 napot mondana. Úgy gondolja, hogy ha erre szándék van, akkor meg lehet csinálni.

 

Orbán Péter elnök:  Mi van akkor, ha Folly Péter javasol egy céget.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Ő nem javasol céget. Azt kell nézni, hogy a Vanessia Kft. árát le tudják nyomni. Azt kell megvizsgálni, hogy 3 pályázat benyújtása esetén a Vanessia Kft. sikerdíja már megtérülne.

 

Orbán Péter elnök:  Emlékeztet arra, hogy az elmúlt testületi ülésen a könyvvizsgálói feladatok végzésére a Folly Péter által javasolt Lánczi Kft. esetében 800 e. Ft-tal többet megszavaztak.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Úgy gondolja, hogy azért szavazták meg, mert az  a cég az, amely függetlenül elvégzi ezt a vizsgálatot.

 

Forintos Ervin bizottsági tag: A szabályszerűségi eljárásban le van írva, hogy mindegyik cégnek mit kell produkálnia. Aki nem úgy tesz, az jogszabályba ütközik. Ha Folly Péter azt feltételezi, hogy nem olyan szabályszerűségi eljárást fog lefolytatni a Kövessiné, akkor azt mondja el.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Ő ezt nem mondta.

 

Forintos Ervin bizottsági tag: Akkor mi alapján döntöttek?

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Ő a lelkiismerete alapján döntött.

 

Orbán Péter elnök:  Javasolja, hogy térjenek vissza a napirend tárgyalására.

Orbán Péter elnök:  Kéri a bizottság tagjait, hogy aki tudja támogatni a pályázat beadását az előterjesztés szerinti tartalommal, szavazzon.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással meghozza az alábbi határozatot:

 

135/2013.(II.22.) PüB határozat

-Javaslat a KEOP-2012-4.10.0/a pályázati lehetőség keretében az Egészségház épületére telepítendő napelemes rendszer kiépítésére-

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága

  1. javasolja a Képviselő-testületnek a „Helyi hő, és villamos energia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című KEOP-2012-4.10.0/A jelű pályázati kiírás keretében az Egészségház épületére napelemes rendszer kiépítése céljából pályázat benyújtását.

 

  1. felkéri Orbán Pétert, a Bizottság elnökét, hogy a döntésről a Képviselő-testület ülésén tájékoztasson.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Orbán  Péter PüB elnök

Krisztin N. László polgármester: Elmondja, hogy testületi ülésen tartózkodni fog a szavazás során. Vezetői körben átbeszélték azokat az anomáliákat, melyeket Folly Péter is feszeget. A Képviselő-testületnek van egy határozata, hogy ezt a pályázatot be kell adni. Aljegyző asszony áttekintette a megbízási szerződést, az a baj, hogy a körmünkre ég a beadási határidő.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Hétfő reggelre nem lehet összehívni még egy testületi ülést ezügyben?

 

Krisztin N. László polgármester: Mi változna hétfőig? Ebben a fázisban más cég már nem tudná a pályázatot megcsinálni.

 

Folly Péter bizottsági elnök-helyettes: Az ő tartózkodása ebben az esetben támogatást jelent. Véleménye szerint többségében az ügyet támogatják és testületi ülésen is ez a döntés születne.

 

Orbán Péter elnök:  Nem javasolja újabb rendkívüli testületi ülés összehívását. Ha a Képviselő-testületi ülésen úgy döntenek, hogy nem javasolják a pályázat beadását, akkor azt fogja mondani, hogy ezután semmilyen pályázaton ne induljanak, mert felesleges.

 

Wolf Viktória aljegyző: Felhívja a figyelmet arra, hogy Gerencsér Tamás pályázati referens elmondta, hogy csak audittal lehet beadni a pályázatot, kéri, hogy az erre vonatkozó ajánlatát ismertesse a cégnek.

 

Gerencsér Tamás pályázati referens: Amennyiben a Képviselő-testület csak a pályázatírással bízza meg a Kft-t az audittal együtt, a támogatási szerződés megkötéséig szól a feladatuk. Az erre vonatkozó ajánlatuk 500 e. Ft. + Áfa.

 

Orbán Péter elnök:  Kéri, hogy aki a pályázati referens által elmondottakat el tudja fogadni, szavazzon.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 1 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással meghozza az alábbi határozatot:

 

136/2013.(II.22.) PüB határozat

-Javaslat a KEOP-2012-4.10.0/a pályázati lehetőség keretében az Egészségház épületére telepítendő napelemes rendszer kiépítésére-

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottsága

  1. nem javasolja a Képviselő-testületnek a „Helyi hő, és villamos energia igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című KEOP-2012-4.10.0/A jelű pályázati kiírás keretében az Egészségház épületére napelemes rendszer kiépítése céljából pályázat megírásának és az előaudit elkészítésének a megrendelését 500.000 Ft. + ÁFA sikerdíj összegben a Vanessia Magyarország Kft-től.

 

  1. Felkéri Orbán Pétert, a Bizottság elnökét, hogy a döntésről a Képviselő-testület ülésén tájékoztasson.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Orbán  Péter PüB elnök

 

Orbán Péter elnök megköszöni a bizottság tagjainak és a meghívottaknak a munkáját, több napirendi pont nem lévén az ülést 13.00 órakor bezárja.

 

K.m.f.

 

 

Orbán Péter                                                    Forintos Ervin

elnök                                                    jegyzőkönyv hitelesítő

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!