HIRDETMÉNY

HIRDETMÉNY

Tisztelt ingatlantulajdonosok!

 

A szezon beköszöntével megsokasodtak az ingatlanokon, kertekben elvégzendő munkák. Mindannyiunk érdeke a rendezett, tiszta környezet mely életünk nagyon fontos része.

 

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket - a vonatkozó jogszabályokon túl, az alább felsorolt közösségi együttélési szabályok betartására.

 

  1. Avar és növényi eredetű hulladékok megsemmisítése Badacsonytomaj belterületein:

A legegyszerűbb, legjobb módja a komposztálás, mert a keletkezett humusz újrafelhasználható.

Égetni a hatályos 21/2013.(IV. 12.) önkormányzati rendeletben megfogalmazottak szerint, május 1. és szeptember 1. között  t i l o s. A fenti időponton túl is csak a biztonságot nem veszélyeztető módon 8.00- 18.00 között lehetséges.

  1. Az ingatlanok rendszeres karbantartása, művelése. Az ingatlanukon átvezető vízvezető árkok gaz, gyom és akadálymentesítése.
  2. Az ingatlan és a közterület közötti területek folyamatos rendbetartása. Az úttest szelvényébe lógó fák, bokrok, sövények rendszeres nyesése, esetenként az elburjánzott adventív fajok (ecetfa, gyalogakác stb.) terjeszkedésének meggátolása.
  3. Szőlő- és növénytermeléssel kapcsolatos, magánszemélyek ház körüli igényeinek kielégítését szolgáló veszélyes mértékű zajjal járó tevékenység, hétfő – szombat 06:00 óra és 21:00 óra között, vasárnap és ünnepnapokon 08.00 óra és 20.00 óra között engedélyezett.

 

A zajkibocsátó berendezés működtetése csak abban az esetben engedélyezhető, ha a zajkibocsátásuk nem haladja meg a mindenkor hatályos környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékeket. Tartózkodni kell a mások pihenésének, nyugalmának zavarását keltő magatartástól.

A fent leírt közösségi együttélés szabályainak megszegői ellen a közterület- felügyelők helyszíni bírságot szabhatnak ki, ami ismétlődés esetén adózás szempontjából kedvezőtlenül hathat ki az ingatlan tulajdonosok számára.

Tisztelt ingatlan tulajdonosok, idősek vagy nem állandó lakosok!

Önkormányzatunk a tiszta és egészséges környezetünk védelmében kéri önöket, hogy ha ingatlanuk gondozása nem megoldható, akkor a fenti esetekben forduljanak bizalommal a Badacsonytomaj VN Kft (8258 Badacsonytomaj Fő út 14. tel: 0687 571 048.) felé, ahol térítés ellenében elvégzik a szükséges munkákat.

 

 

Együttműködésüket köszönöm!

Badacsonytomaj, 2017. július 5.

 

Tisztelettel:

 

………………

Wolf Viktória

jegyző

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!