vízmérőelfagyás megelőzése

Tisztelt Felhasználónk!

A vízmérő-elfagyások leggyakrabban a kellő gondosság, illetve a szakszerűség hiánya miatt következnek be, mivel nem fordítanak kellő figyelmet a vízmérő akna megfelelő szigetelésére, pedig néhány egyszerű lépéssel jelentős anyagi károk előzhetők meg.

A vízmérőelfagyás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy Ón is gondoskodjon az alábbiakról:

  • A vízmérőakna belső felületét megfelelő szigeteléssel javasoljuk ellátni. A szigetelés az akna mennyezetére és az oldalfalakra is javasolt, az aljzatot azonban hagyjuk szabadon. A szigetelőanyag tekintetében fontos, hogy nedvesség hatására ne veszítsen szigetelőképességéből.
  • A lebúvónyilást záró aknafedlap illeszkedését, megfelelő zárását ellenőrizni kell. Nem lehetnek hézagok, ahol a kinti hideg levegő az aknába áramolhat. Az aknafedlapot szintén hőszigetelő anyaggal javasoljuk ellátni.

Idényes felhasználók esetében fontos teendők:

  • Az esetleges vízelfolyások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy nyaralók esetén a téli, használaton kívüli időszakra a házi vezetékhálózaton elhelyezett víztelenítő szerelvények segítségével víztelenítsen, és a vízmérő közterület felé eső csapot is zárja el!
  • Javasoljuk továbbá a télen nem használt ingatlanok rendszeres időközönként történő ellenőrzését az esetlegesen bekövetkező meghibásodások mielőbbi észlelése érdekében.

Az 5012013. (1127.) kormányrendelet értelmében az elfagyást megelőző intézkedések elmulasztásából adódó költségek (vízmérő javítása, pótlása, szerelése, hitelesítése) a felhasználót terhelik. A károk, a szolgáltatás helyreállítását és az elfolyt vízmennyiséget tekintve több tízezer, akár több százezer forintos nagyságrendűek is lehetnek.

Kérjük, hogy a károk elkerülése érdekében szükséges intézkedéseket ön Is tegye meg!

Köszönjük!

  • DRV

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!