2022.04.19 rendkivüli testületi jk.

Badacsonytomaj Város Önkormányzat

Képviselő-testülete

Szám: 11/2022.

 

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

 

Készült: Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2022. április 19-én (kedd) 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt üléséről.

 

Jelen vannak: 

Krisztin N. László                              polgármester

Török Zoltán                                      alpolgármester

Borbélyné Galambos Gabriella           képviselő                                            

Forintos Ervin                                    képviselő

Hartai Béla                                         képviselő

Takács Lajos                                       képviselő                                            (6 fő)

 

Távolmaradását bejelentette:

Mékli Bernadett                                   képviselő                                            (1 fő)

                                                                                                                      

Tanácskozási joggal jelen van:

Dr. Bodnár Attila                               jegyző                                                 (1 fő)

 

Meghívottak közül jelen vannak:

Gyimesi Mónika                                igazgatási-műszaki ügyintéző

Molnár Mihály                                  pályázati referens

 

Part Andrásné                                 jegyzőkönyvvezető                               

 

                                                              

                                NAPIRENDEK ELŐTT

 

Krisztin N. László polgármester köszönti a megjelent képviselőket és a meghívottakat. Megállapítja, hogy 7 képviselőből 6 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Elmondja, hogy Mékli Bernadett képviselő jelezte távolmaradását. Jegyzőkönyv hitelesítőnek Török Zoltán alpolgármestert, jegyzőkönyvvezetőnek Part Andrásnét javasolja. Kéri, hogy aki a személyi javaslatokat elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi határozatot:

 

93/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Jegyzőkönyvvezetőről, jegyzőkönyv hitelesítőkről

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Krisztin N. László polgármester javaslatára Török Zoltán alpolgármestert jegyzőkönyv-hitelesítőnek, Part Andrásnét jegyzőkönyvvezetőnek elfogadja.

 

Határidő: azonnal

Felelős:   Krisztin N. László polgármester

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a meghívóban 3 napirendi pont szerepel. Kérdezi, hogy a napirend módosítására van-e javaslat.

Hartai Béla képviselő elmondja, hogy a 2-3. napirenddel kapcsolatban van módosító javaslata. Az SZMSZ 4. melléklet 14. pontja szerint a költségvetést érintő napirendeket a pénzügyi bizottság is tárgyalja. Véleménye szerint a testületi ülést megelőzően egy pénzügyi bizottsági ülésnek kell lenni. Javasolja a napirendről levenni ezt a két pontot, majd egy közeli időpontban, bizottsági ülést követően rögtön meg tudja tárgyalni őket a Képviselő-testület.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy pénzügyi bizottsági ülés a rendkívüli ülések előtt nincs az SZMSZ szerint. Nem lát problémát ebből a dologból, ráadásul határidős feladatokban kell dönteni.

 

Dr. Bodnár Attila jegyző elmondja, hogy többször volt példa rá, hogy rendkívüli ülésen olyan ügyet tárgyalt a testület, mely érinti a költségvetést. Egyetért a polgármester úr véleményével, azért rendkívüli ülésen kerülnek tárgyalásra, mert gyors döntés szükséges. A bizottsági ülést nem tartja előtte szükségesnek az SZMSZ szerint.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a két napirend pályázatokkal van összefüggésben, elméletileg a költségvetésnek tartalmaznia kell ezeket a kötelezettséggel terhelt feladatokat. Különösen a 3. napirend tárgya húzódik régóta, mely az utolsó eleme az adott projektnek. Kéri, hogy aki a meghívó szerinti három napirendi pont tárgyalásával egyetért, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 1 tartózkodással és ellenszavazat nélkül meghozza az alábbi határozatot:

 

94/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Napirendek elfogadására javaslat

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2022. április 19-i  

rendkívüli, nyílt ülésének napirendjét 3 napirendi ponttal elfogadja.

 

  1.  TOP-Plusz – 1.2.3-21 pályázati felhívás – Belterületi utak

       Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

  1. Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” valamint a STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése

        Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

  1. Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a „Kisfaludy út élmény sétánnyá alakítása” című projekthez kapcsolódó Multimédiás tartalomfejlesztés (Szoftverfejlesztés) beszerzése

       Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

 

A képviselő-testület utasítja a polgármestert a határozat végrehajtására.

 

Határidő: azonnal

Felelős:   Krisztin N. László polgármester

 

 

  1. NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA

 

1./ Napirendi pont

TOP-Plusz – 1.2.3-21 pályázati felhívás – Belterületi utak

     Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

 

    (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 1. melléklete)

 

Hozzászólások

 

Krisztin N. László polgármester kérdezi az előkészítőt, hogy kíván-e szóbeli kiegészítést tenni.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy belterületi utak fejlesztésére – útfejlesztésre, útburkolat cserére, illetve közművek cseréjére - van pályázati lehetőség, 100 %-os támogatottsággal.  A pályázatot 100 millió forint összeg keretéig javasoljuk benyújtani. A javasolt utakat az előterjesztés tartalmazza, kéri a képviselők véleményét. A pályázatot a héten össze lehet állítani és beadni.

 

Takács Lajos képviselő megjegyzi, hogy a javasolt utak mindegyike Badacsonyörsön van.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a Móricz Zsigmond utca Badacsonyban található. A határozati javaslatban ki az utak helye, csak egy javasolt lista szerepel az előterjesztésben. A bejáráson résztvevők megbizonyosodtak arról, hogy az utakkal mindhárom településrészen nagy probléma van, elhangzott, hogy egy szisztematikus fejlesztésre van szükség. A pályázati referens áttekintette a pályázati lehetőségeket. Korábban ő már jelezte a testület felé, hogy milyen pályázatokban lehet sansza a városnak, ezekben a pályázati referens állásfoglalásokat kért. Világosan látszik, hogy 100 milliós lehetőségünk van, szemben az Élhető települések pályázat 600 milliójával, melyből mintegy 370 millióra nyújtottunk be pályázatot.  Információink szerint májusban nyílik meg az Élhető települések következő köre, amiben talán lesz lehetőségünk a közművekkel kapcsolatos dolgokra. Wéber úrral egyeztettünk arról, hogy a strandi tervek milyen formában használhatók fel. Most a 100 milliós keretet kell megtölteni tartalommal, ezzel segítve az előkészítő munkát. Kérdezi a képviselő urat, hogy a megjegyzése hogyan értendő.

 

Takács Lajos képviselő szeretné kihangsúlyozni, hogy egyetért a javasolt utakkal.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy ő is nyilván támogatja, hiszen látta a bejáráson, hogy milyen állapotban vannak. A badacsonyörsi utakhoz azért nem nyúltak hozzá eddig, mert az önkormányzat szeretné megoldani az ivóvíz problémát, melyhez új vezetékrendszert kell kiépíteni. Más kérdés, hogy meddig lehet várni az ivóvíz ügyben a forrásra. Ha így nézzük, akkor nem szabadna az örsi utakat beletenni. Viszont nem tudjuk, hogy mikor fog rendelkezésre állni az ivóvízhálózathoz szükséges 350 milliós összeg. Ezért mondja azt, hogy vágjunk bele.

 

Török Zoltán alpolgármester szerint arról kell elgondolkodni, hogy hol vannak olyan utak, melyeket nem érint a vízhálózat ügye. A Szőlő utca nagyon hosszú, nem tudjuk, hogy a mai árviszonyok alapján mennyibe kerülne a felújítása. Ezt az utcát javasolja, illetve ami még belefér a keretbe.

 

Hartai Béla képviselő megjegyzi, hogy tavaly június óta van 20 millió forintunk.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy kétszer vásároltunk felmart aszfaltot. Úgy gondolja, hogy ahol ivóvízhálózat van, ott nem szabad olyan felújítást eszközölni, ami később problémát okozna. A szezon indulásával a Folly Arborétum megközelítése égető. A Mandulás utca merül még fel. A Szőlő utcánál az útfelújítást ketté kellene választani. Az ottani fejlesztések és útépítések, átvágások kapcsán a helyreállításokat megfelelő formában kell rendezni. Inkább a Mandulás utca és a Folly Arborétum látogatottságával kapcsolatosan kell dönteni, látni kell, hogy mire lesz pénz, akkor kell a koncepciót kialakítani.

 

Borbélyné Galambos Gabriella képviselő egyetért azzal, hogy az Arborétum utcával tenni kell valamit, közeleg az idegenforgalmi szezon. Javasolja megkérni a Folly Arborétum tulajdonosát, hogy vállaljanak részt a költségekben, hiszen főként ők profitálnak belőle. A környéken lakók csak a hátrányait tapasztalják meg az arborétum látogatottságának. Egyetért azzal, hogy a településnek is jó, hogy egy országos hírű arborétum található itt, de egy parkoló kialakításában jó lenne megegyezni, vagy vigyék fel a vendégeket elektromos busszal. A vendégei elmondták, hogy nem tudnak kocsival felmenni, inkább gyalog mennek, mert a főszezonban akkora káosz van. Kérdezi, hogy a Badacsonyi parkolóból el lett-e szállítva az ott depózott felmart aszfalt.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a kisebb kupacot a VN. Kft. már felhasználta, a nagyobbat a napokban el fogják szállítani. A Bányász strand előtt felmart aszfaltot a badacsonytomaji vasútállomás előtt depózták fel. Az útépítő cégek nem tudnak felmart aszfaltot venni a Közútkezelőtől, nem is vállalják az ilyen típusú munkákat. A felmart aszfaltmennyiségre alapozva elindult az ajánlatkérés, a beérkező ajánlatokat a testület elé fogjuk hozni. Az Arborétum utca tekintetében nem tudtunk érdemben előre lépni. Egyetért azzal, hogy a pályázati referens és a műszaki ügyintéző intézkedjen a tekintetben, hogy az új ivóvíz hálózat által érintett szakaszok maradjanak ki, a Szőlő utca túl hosszú.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy ha a pályázat benyújtásra kerül, jóesetben jövőre kerülhet sor a megvalósításra. Az átfutási idő általában két év. A döntési mechanizmus gyorsaságán is múlik, hogy mikor kerülhet sor a támogatási szerződés megkötésére. A pályázat benyújtásához kérjük, hogy mely utcák jöhetnek szóba, ezt megnézzük költség oldalról, azzal is kalkulálva, hogy a kivitelezésre jövőre kerülhet sor.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a Szőlő utca tekintetében nagyjából konszenzus van. Ezt javasolja elsőként megjelölni. Javasolja még az Arborétum és a Mandulás utca felújítását. Úgy gondolja, hogy a három utca ki fogja tölteni a keretet.  Kérdezi, hogy további észrevétel van-e. Megállapítja, hogy nincs. Kéri, hogy aki az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot a jelzett utcákkal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi:

 

95/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

TOP Plusz – 1.2.3-21 pályázati felhívás – Belterületi utak

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „TOP Plusz – 1.2.3-21 pályázati felhívás keretében benyújtani kívánt pályázat” című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza:

  1. A Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a TOP Plusz – 1.2.3-21 pályázati konstrukció keretében a Szőlő utca, az Arborétum utca és a Mandulás utca felújítására vonatkozóan maximum 100 millió forint támogatás tartalmú pályázat benyújtásával egyetért, és felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására, a pályázat előkészítéséhez szükséges intézkedések megtételére.

 

Határidő: elfogadásra azonnal

Felelős:   Krisztin N. László polgármester

                 Molnár Mihály pályázati referens

 

 

2./ Napirendi pont

    Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” valamint a STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése

     Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

 

    (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 2. melléklete)

 

Hozzászólások

 

Krisztin N. László polgármester kérdezi az előkészítőt, hogy kíván-e szóbeli kiegészítést tenni.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy van két elnyert pályázatunk a strandfejlesztés 2021. konstrukció keretében, melyhez kapcsolódóan több egyszerű beszerzési eljárást indítottunk. Ha nettó 1 millió forint feletti ajánlat érkezik, az egybeszámítást is beleszámolva, ezeket a testület elé kell vinni döntésre. A jegyzőkönyvek alapján látható, hogy mely cégek adták a legjobb ajánlatot. A költségeket a pályázat teljes egészében fedezi, így önerőt nem igényel.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy a mobiltöltős szekrényre mindkét strand esetében a legkedvezőbb ajánlatot a CTK Kft. adta 842.010,- Ft összegben. A Badacsonyi strandon a mentőkatamaránra a Familimpex Kereskedelmi Kft. adta a legjobb ajánlatot 1.580.871,- Ft összegben. A kivitelezési munkákra mindkét strand esetében a Szaki-Vill-Plusz Villamosipari Tervező- és Kivitelező Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, a Badacsonyi strand esetében 24.276.058,- Ft, a Badacsonytomaji strand esetében 24.124.129,- Ft összegben.

 

Forintos Ervin képviselő kérdezi, hogy kinek a javaslatára lettek az ajánlatkérések kiküldve ezeknek a cégeknek. Nem látja az érvényes pályázóknak a műszaki tartalomra tett ajánlatát, csak számokat lát. Megjegyzi, hogy most is van egy kalamajkás ügyünk, ezért szeretné látni a szöveges leírást is.

 

Molnár Mihály pályázati referens a kérdésre válaszolva elmondja, hogy a cégekre vonatkozóan az ajánlatot ő tette, a műszaki tartalom pedig megegyezik a pályázat műszaki tartalmával.

 

Török Zoltán alpolgármester elmondja, hogy a kiírt pályázat szerint adják be az ajánlatokat, ez így rendben van. Azt várjuk el, amire pályázott.

 

Krisztin N. László polgármester ettől függetlenül kéri megküldeni a kért tájékoztatást a képviselő úrnak.

 

Hartai Béla képviselő elmondja, hogy az utóbbi időben a testület vesszőparipája a jóteljesítési garancia. Az anyagban nincs benne.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy természetesen minden kivitelezési szerződésben benne lesz. A garanciális feltételek nélkül nem lehet aláírni a szerződést.

 

Krisztin N. László polgármester kérdezi, hogy további észrevétel van-e. Megállapítja, hogy nincs. Javasolja a döntést külön határozatokban meghozni. Kéri, hogy aki a CTK Kft. bruttó 842.010,- Ft-os ajánlatát a Badacsonyi strandon, illetve bruttó 842.010,- Ft-os ajánlatát a Badacsonytomaji városi strandon a mobiltöltős szekrényre elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi:

 

96/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című, valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése – mobiltöltős szekrény

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című, valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza:

 

  1. Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatának valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatának keretében beszerezni kívánt kerékpáros szervízoszlopok beszerzésére irányuló beszerzéséhez kapcsolódóan az Értékelő Munkacsoport döntési javaslatával egyetért, az eljárást érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja, valamint elfogadja és jóváhagyja a CTK Kft-vel a szerződés megkötését nettó 663.000 Ft + ÁFA = 842.010 Ft összegben mind a „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című projekt esetében mind pedig a „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című projekt esetében.

 

  1. A Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szerződések aláírására és a szükséges lépések megtételére.

 

Határidő:  elfogadásra azonnal

a szerződés aláírására 5 munkanap

egyebekben szerződés szerint

Felelős:     Krisztin N. László polgármester

                  Molnár Mihály pályázati referens

 

 

Krisztin N. László polgármester kéri, hogy aki a „Familimpex” Kereskedelmi Kft. bruttó 1.580.871,- Ft-os ajánlatát a Badacsonyi strandon a mentőkatamaránra elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi:

 

97/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése - mentőkatamarán

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza:

 

  1. A Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Badacsonytomaj Város Önkormányzatának az STR-2021-031 kódszámú „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatának keretében beszerezni kívánt mentő katamarán beszerzésére irányuló beszerzéséhez kapcsolódóan az Értékelő Munkacsoport döntési javaslatával egyetért, az eljárást érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja, valamint elfogadja és jóváhagyja a "FAMILIMPEX" Kereskedelmi Kft-vel a szerződés megkötését nettó 1.244.780 + ÁFA = 1.580.871 Ft összegben.

 

  1. A Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szerződések aláírására és a szükséges lépések megtételére.

 

Határidő: elfogadásra azonnal

a szerződés aláírására 5 munkanap

egyebekben szerződés szerint

Felelős:   Krisztin N. László polgármester

                Molnár Mihály pályázati referens

 

 

Krisztin N. László polgármester kéri, hogy aki a Szaki-Vill-Plus Villamosipari Tervező- és Kivitelező Kft. bruttó 24.276.058,- Ft-os ajánlatát a Badacsonyi strandon, és 24.124.129,- Ft-os ajánlatát a Badacsonytomaji városi strandon a kivitelezési munkákra elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 4 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 1 tartózkodással meghozza az alábbi:

 

98/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című, valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése – kivitelezési munkák

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című, valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatokhoz kapcsolódó beszerzések értékelése című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza:

 

  1. A Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a „Badacsonytomaj Város Önkormányzatának STR-2021-031 kódszámú, „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatának valamint az STR-2021-067 kódszámú, „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” című pályázatainak kivitelezése a műszaki dokumentációban foglaltak szerint” beszerzési eljáráshoz kapcsolódóan az Értékelő Munkacsoport döntési javaslatával egyetért, az eljárást érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja, valamint elfogadja és jóváhagyja a „Badacsonyi Strand fejlesztése V. ütem” rész tekintetében a legkedvezőbb ajánlatot tevő SZAKI-VILL-PLUS Villamosipari Tervező- és Kivitelezői Kft-vel a vállalkozási szerződés megkötését nettó 19.115.006 Ft + ÁFA = 24.276.058 Ft összegben, valamint „Badacsonytomaji Városi Strand fejlesztése V. ütem” című rész tekintetében szintén a legkedvezőbb ajánlatot tevő SZAKI-VILL-PLUS Villamosipari Tervező- és Kivitelezői Kft-vel a vállalkozási szerződés megkötését nettó 18.995.377 Ft + ÁFA = 24.124.129 Ft összegben.

 

  1. A Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szerződések aláírására és a szükséges lépések megtételére.

 

Határidő:       elfogadásra azonnal

a szerződés aláírására 5 munkanap

egyebekben szerződés szerint

Felelős:          Krisztin N. László polgármester

Molnár Mihály pályázati referens

 

 

3./ Napirendi pont

    Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a „Kisfaludy út élmény sétánnyá alakítása” című projekthez kapcsolódó Multimédiás tartalomfejlesztés (szoftverfejlesztés) beszerzése

     Előterjesztő: Krisztin N. László polgármester

 

    (Az előterjesztés a jegyzőkönyv 3. melléklete)

 

Hozzászólások

 

Krisztin N. László polgármester kéri az előkészítőt, hogy adjon tájékoztatást.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy a pályázatnak ez az utolsó Badacsonytomajt érintő eleme. Az ajánlatkérés a támogató szervezettel egyeztetve történt meg. A legkedvezőbb ajánlatot a Pazirik Informatika Kft. adta, bruttó 1.931.670,- Ft összegben. Ez 1 millió forinttal kevesebb, mint a pályázatban rendelkezésre álló összeg, a projekt részünkről lezárható lesz.

 

Krisztin N. László polgármester kérdezi, hogy a LED-es panelek megérkeztek-e.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy napok kérdése, és a helyükre kerülnek.

 

Hartai Béla képviselő kérdezi, hogy ezek szerint a projekt még nem lett lezárva, nem indult el a fenntartási időszak.

 

Molnár Mihály pályázati referens elmondja, hogy nem.

 

Borbélyné Galambos Gabriella képviselő tájékoztatást ad arról, hogy telefonon megkereste Kálóczi Kálmán azzal, hogy átadásra került-e az út, volt-e megnyitó. Elmondta neki, hogy tudomása szerint ez komplex pályázat volt, teljes egészében nem készült el, nem volt még átadó rendezvény. Kálóczi Kálmán tárgyalt a Balatoni Fejlesztési Tanács képviselőjével, ahol úgy tájékoztatták, hogy külön-külön is meg lehet tartani az átadási ünnepségeket, nem kell megvárni a teljes pályázat befejezését. A világörökség kapcsán ő is benne van a folyamatban, szeretné, ha meghívást kapnának a megnyitóra.

 

Krisztin N. László polgármester jó egészséget kíván Kálóczi úrnak, örül annak, hogy figyelemmel kíséri a testület munkáját. A válasz elhangzott. Az építési rész már régen lezárult, de a projekt még nem. A mi részünkről a szoftver beszerzés az utolsó eleme. Egyébként 13 önkormányzat és egyéb szervezet tartozik a konzorciumba, vannak, akik nagyon le vannak maradva a teljesítésben. A projektnek akkor lesz vége, ha az összes érintett szervezet befejezte a saját részét. Valóban igaz, hogy egy adott elem teljesítése után át lehet azt adni egy kis ünnepség keretében, erre amúgy készülünk is az ősz folyamán, Kisfaludy születésének 250. évfordulóján szerveznénk meg az átadó ünnepséget. Kérdezi, hogy további észrevétel van-e. Megállapítja, hogy nincs. Kéri, hogy aki a Pazarik Informatika Kft. bruttó 1.931.670,- Ft összegű ajánlatát elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül meghozza az alábbi:

 

99/2022. (04.19.) képviselő-testületi határozat

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a „Kisfaludy út élmény sétánnyá alakítása” című projekthez kapcsolódó Multimédiás tartalomfejlesztés (Szoftverfejlesztés) beszerzése

 

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a „Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a „Kisfaludy út élmény sétánnyá alakításacímű projekthez kapcsolódó Multimédiás tartalomfejlesztés (Szoftverfejlesztés) beszerzése” című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza:

 

  1. A Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a „GINOP-7.1.6-16-2017-00004 azonosítószámú „A Balaton-felvidék kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” című pályázatának keretében megvalósítani kívánt, Kisfaludy út élmény sétánnyá alakítása” című projektjéhez kapcsolódó Multimédiás tartalomfejlesztés (Szoftverfejlesztés) elvégzésére irányuló beszerzéséhez kapcsolódóan az Értékelő Munkacsoport döntési javaslatával egyetért, a beszerzési eljárást érvényesnek és eredményesnek nyilvánítja, valamint elfogadja és jóváhagyja a PAZIRIK Informatika Kft-vel a szerződés megkötését a nettó 1.521.000 Ft + 27 % ÁFA = 1.931.670 Ft összegben. A szolgáltatási díj kifizetése a GINOP-7.1.6-16-2017-00004 azonosítószámú projektben meglévő támogatás terhére történik.

 

  1. A Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására és a szükséges lépések megtételére.

 

Határidő: elfogadásra azonnal

a szerződés aláírására 5 munkanap

egyebekben szerződés szerint

Felelős:   Krisztin N. László polgármester

                Molnár Mihály pályázati referens

 

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy pénteken lesz a Fonyód-Badacsony hajózási évadnyitó, a képviselők a meghívót a mai napon megkapják. A szervező Fonyód. Várják Badacsonytomaj Város Önkormányzata képviselőit az egész napos programra.

 

Dr. Bodnár Attila jegyző elmondja, hogy a képviselő úr pár mondatára reflektálva néhány jegyzőkönyvet átnézett. Kérdezi, hogy a megjegyzések külön neki szólnak-e, vagy a múltban minden úgy ment-e, ahogy az SZMSZ szerint kellett volna. Pld. a testület feloszlatása előtt sem volt pénzügyi bizottsági ülés, és a többi rendkívüli testületi elött sem, ami egyébként érinti a költségvetést. Kérdezi, hogy a felvetés neki szól, vagy nem.

 

Hartai Béla képviselő egyértelműen mondja, hogy nem. Nem szeretné nagyon firtatni, hogy a múltban szabályosan vagy szabálytalanul működött-e a testület. Úgy gondolja, akkor nagy valószínűséggel kvázi szabálytalanul. Jelenleg eljutott odáig, hogy ez arról szól, hogy szerinte jogszabályilag kellene működni, ahogy elő van írva. Erre esetleg képviselői oldalon nem volt ilyen mérvű igény az előző időszakban, végig lehet nézni, így igaz. Kicsit elkezdett foglalkozni azzal, hogy az SZMSZ-ben mi van. Nem lehet elvárni azonnal attól, aki idekerül, hogy tudja, hogy hogyan kell működni az SZMSZ alapján. Azt is feltételezné, hogy talán még neked sem, jegyző úr.

 

Dr. Bodnár Attila jegyző elmondja, hogy az SZMSZ szerint a bizottsági ülést minden hónap utolsó hétfőjére kell összehívni.

 

Hartai Béla képviselő elmondja, hogy a kérdésre válaszolva nem. Egyáltalán nem a jegyző úr ellen irányul, de az a véleménye, hogy egy szabályozott működés kellene. Úgy gondolja, hogy ha van egy módosító indítvány, akkor azt külön meg kell szavaztatni. De nem az ő dolga ezt elemezni. Szerinte az önkormányzati törvényben egyértelműen le van írva. Továbbra is úgy gondolja magánvélemény oldalról, hogy meg van elégedve a jegyző úr munkájával, ezzel neki gondja így nincs.

 

Dr. Bodnár Attila jegyző elmondja, igazából minden nála jelenik most meg. Említhetné az alpolgármester úr költségtérítésről való lemondását. Senki nem kérdezte meg, hogy jogszerű-e. Tartja azt, hogy rendkívüli ülés előtt nem tartunk bizottsági ülést az SZMSZ szerint.

 

Krisztin N. László polgármester szerint a jegyző úr megfelelő garancia a törvényes működéshez. Aki pedig abban élvezetet talál, hogy törvényességi észrevételeket generál vagy juttat el, annak ez legyen a legnagyobb élvezete.

 

Hartai Béla képviselő elmondja, hogy teljes mértékben támogatja, ha van idő, energia és kapacitás rá, nyugodtan az előző időszakot elővenni, és akár felelősségre vonást kezdeményezni. Hangsúlyozza, hogy nem személyi kérdés. Ha régen így működött és szabályos volt, neki az is jó, most is jó, ha szabályos. Úgy látja, hogy ezt meg kellett említenie és megtette. A testület döntött. Az Mötv. 115-ös szakaszára nem akar hivatkozni, mindenki utánanéz, ez a képviselők feladata.

 

Krisztin N. László polgármester elmondja, hogy nem így van, ez a jegyző feladata, aki elmondta a véleményét. Örül annak, hogy ilyen mélyen beleásta magát a képviselő úr, jó munkát kíván hozzá. Több észrevétel nem lévén, megköszöni a Képviselő-testület tagjainak és a meghívottaknak a munkáját, majd a testületi ülést 9.50 órakor bezárja.

 

K.m.f.

 

      

       Krisztin N. László                                                                      Dr. Bodnár Attila        

          polgármester                                                                                     jegyző

 

 

Török Zoltán

alpolgármester

jegyzőkönyv hitelesítő

 

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!