Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

HŐSÉGRIASZTÁS

HŐSÉGRIASZTÁS

 

Az országos tisztifőorvos asszony az Országos Meteorológiai Szolgálat  előrejelzési adatai, valamint a Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan

III. fokú hőségriasztást adott ki 2022. június 27. 0:00 órától kezdődően június 30. 24:00 óráig.

 

A magas napi átlaghőmérséklet olyan környezet-egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára, amely indokolja az egészségügyi ellátó rendszer figyelmeztetését és a lakosság hőhullám alatti rendszeres tájékoztatását a megnövekedett egészségi kockázatokról.

 

A hőséggel kapcsolatos egyéb információk, valamint azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, elérhető katasztrófavédelem weboldalán az alábbi linken:
https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/application/uploads/dokuments/2021-06/75382.xls

 

A hőségriasztás fokozatai, fontos tanácsok hőség idejére: video: https://WWW.youtube.com/watch?v=EXYGuZ3GBWE

 

A meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet! Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban.


 Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy kisgyermeket, vagy háziállatot senki ne hagyjon a tűző napon álló autóban!

 

Egy napos részen parkoló autóban percek alatt akár 60 Celsius-fokra is forrósodhat a levegő, még akkor is, ha kint csupán 25-30 Celsius-fok van. Az extrém hőmérséklet az autóban kiszáradáshoz, eszméletvesztéshez, vagy akár halálhoz is vezethet.

 

Ha valaki autóban hagyott állatot, vagy gyermeket lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!
 

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!