Szelektív hulladékgyűjtő helyek megszűntetése, gyűjtési rend változás

Szelektív hulladékgyűjtő helyek megszűntetése, gyűjtési rend változás

A települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásáról szóló 16/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelet 11.§-a rögzíti a szelektív hulladék gyűjtésének és elszállításának módját, és az ezeket végző szolgáltató szervezetet.

Településünkön az NHSZ TAPOLCA Kft. végzi a lakossági hulladék, valamint a szelektív hulladék elszállítását, illetve az évi 1 alkalommal történő lomtalanítást.

Tájékoztatjuk a lakosokat, és az üdülő ingatannal rendelkezőket, hogy 2021. augusztus 1-jétől megváltozik a szelektív hulladékgyűjtés rendje.

2021. július 27-től kezdődően megszűntetésre kerülnek a település különböző pontjain kialakított gyűjtőszigetek. A szigetek helyén tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre, a szelektív hulladék pontos elhelyezésének helyéről és annak időpontjairól.

Az üdülő ingatlantulajdonosok minden frakciójú hulladékot (papír, üveg, műanyag), míg a helyi lakosok az üveg hulladékot rakhatják le a gyűjtőponton. A helyi lakosok által igénybe vett házhoz menő szelektív gyűjtés továbbra is megmarad.

Szelektív gyűjtőpont helye:

Badacsonytomaj VN Kft, Káptalantóti úti telephelye (körforgalom után)

Beszállítás időpontja:

kedd, csütörtök, szombat

700 - 1800

Hulladék elhelyezés menete:

Helyi lakosok esetében szükséges a lakcímkártya, üdülő ingatlantulajdonosok esetében az ingatlant igazoló bármilyen dokumentum (pl: építményadó igazolás)

Mindkét esetben szükséges az NHSZ felé befizetett idei évre szóló hulladékszállítást igazoló csekk- vagy utalási szelvény bemutatása.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

Tegyünk együtt a tisztább környezetért, környezetünkért!

 

Badacsonytomaj VN Kft.