Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/badacsonytomaj.hu/templates/untitled/functions.php on line 188

Badacsony Maraton lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosok!

 

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy 2022. május 14-én, szombaton I. Badacsony Mapei Félmaraton és Trigo Maraton néven amatőr futóversenyt szervezünk Badacsonytomaj – Káptalantóti (majd Gyulakeszi előtt elfordulva) – Nemesgulács – Badacsonytördemic útvonalon. A verseny útvonala a települések főútjain halad, Badacsonytomajon és Badacsonytördemicen pedig a Fő úton és a Római úton. A mezőny 10:00 órától rajtol, az utolsó futó várhatóan 17:00 órakor ér célba. A balesetek elkerülése végett ezen idő alatt, a Rendőrséggel egyeztetve:

 

  • A településeken belül 30 km/órás, a településeken kívül 60 km/órás sebességkorlátozást kértünk a Közútkezelőtől. Továbbá, kérjük, hogy ha tehetik, ne parkoljanak a verseny útvonalán!
  • A Fő út / Római út egyirányúsítását kértük, Badacsonytomaj, József Attila út (körforgalom) és Badacsonytördemic, Debreczenyi Gy. utca között, Badacsonytomajtól Badacsonytördemic felé biztosított közlekedéssel. Alternatívaként a 71-es főutat javasoljuk. Kérjük, lehetőség szerint ne parkoljanak a Római úton!
  • A 7313-as út (Zánkai út) egyirányúsítását kértük Káptalantóti, bekötő út (Csobánc u.) és Gyulakeszi között Káptalantótitól Gyulakeszi irányába biztosított közlekedéssel. Gyulakeszi felől Káptalantóti elérése a 73144-es úton (Petőfi u.) biztosított marad.
  • A verseny központja Badacsonytomajon a Hableány Bisztró-Borbárban, a Park utca térségében, illetve vasút melletti parkban lesz, itt a biztonság érdekében a rajtok idejére a Park utcának a Római út és a közpark közötti, illetve a park melletti rövid szakaszait, kb. 10:00 és 11:30 között többször teljesen le kell zárnunk.

 

A verseny útvonalát táblákkal jelezzük, továbbá rendőrökkel, polgárőrökkel és szervezőkkel biztosítjuk. Kérjük szépen Önöket, hogy tartsák be az ő kéréseiket, utasításaikat! Az útvonalon frissítőpontokat állítunk fel, amelyeket a verseny után nyom nélkül elbontunk. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a verseny idején rendkívül lassan és óvatosan közlekedjenek, egyben nagyon köszönjük türelmüket, megértésüket és azt, hogy vendégül látják versenyünket az Önök településén! Természetesen mi is szívesen látjuk Önöket a versenyközpontban Badacsonyban, ahol többek között családi programokkal várjuk Önöket! Bízunk benne, hogy a verseny jelentős kényelmetlenségek nélkül lezajlik, és számos szálláshely, valamint vendéglátóhely számára jelent majd plusz bevételt az előszezonban.

 

 

Köszönettel és tisztelettel: a verseny szervezői

 

 

 

 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése


Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Borbarangolás és Régiós Buszjárat

Önkorm. szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!