Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények egyéni listás (képviselő) jelölt és a polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számáról
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

egyéni listás (képviselő) jelölt és a polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számárólHELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉTŐL
8258 Badacsonytomaj, Fő utca 14.

Telefon: 87/571-270

Fax: 87/471-289

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

1/2019.(VIII.08) HVI KÖZLEMÉNY

egyéni listás (képviselő) jelölt és a polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számáról

A Helyi Választási Iroda vezetőjeként a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 307/E. § (1) bekezdésében biztosított hatáskörömben eljárva, figyelemmel a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (a továbbiakban: Övjt.) 9.§-ában foglaltakra a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. október 13. napjára kitűzött általános választásán az egyéni listás jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát az alábbiak szerint állapítom meg:


Badacsonytomaj városban

a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások száma: 57 fő

az egyéni listás képviselő-jelölt állításához szükséges ajánlások száma: 19 fő

A Ve. 307/E. § (1) bekezdése alapján egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző hatvanhatodik napon.

A Ve. 307/E. § (2) bekezdése szerint a szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző hatvanhetedik napi adatai alapján kell megállapítani.

A Ve. 307/E. § (3) bekezdése alapján a szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

Badacsonytomaj településen a szavazást megelőző 67. napon – 2019. augusztus 7. – a központi névjegyzéki adatok alapján 1893 fő választópolgár szerepel.


Az Övjt. 9.§ (1) bekezdése szerint egyéni listás, illetve egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Az Övjt. 9.§ (3) bekezdésének a) pontja szerint polgármesterjelölt az, akit a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.


A közlemény a meghozatala napján Badacsonytomaj Város Önkormányzat honlapján www.badacsonytomaj.hu, valamint helyben szokásos módon a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláin közzétételre kerül.


Badacsonytomaj, 2019. augusztus 8.Wolf Viktória

jegyző, HVI vezető


 
Választás 2019
Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Ma 2019. október 14., hétfő, Helén napja van. Holnap Teréz napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!