Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Sport
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

A Badacsonytomaji sport 80 éve

There are no translations available.

KÖSZÖNTŐ

LogóNagy megtiszteltetés számomra, hogy a településünk sportegyesülete fennállásának 80. évfordulóján megjelentetett kiadványban köszönhetem a Kedves Sportbarátokat. Köztudomású, hogy ezer szállal kötődöm magam is a sporthoz: testnevelő tanári, labdarúgó szakedzői képesítésem van, s mindkét területen tevékenykedtem a település sportéletében is. Így éveken keresztül belülről láthattam a sportolók, edzők életét, a sportvezetők mindennapjait, s érezhettem a szurkolók, a sportbarátok szűnni nem akaró szeretetét, segíteni akarását.

A testnevelés, a sport hihetetlenül emberi dolog! Míg a természetben a küzdés, a verseny sok esetben a megélhetésről, az életről-halálról szól, addig az ember a sportban a szabályok segítségével megzabolázta a versengést, s főleg az amatőr sportban saját kedvtelésére, fizikai, szellemi gyarapodásáért sportol, küzd. Perre de Coubertin csodálatos versében így ír a sportról: "Istenek ajándéka…, a szépség vagy Te…, S igazságos vagy…, Bátorság vagy te…, Tisztesség vagy te…, Az öröm vagy te…, A termékenység vagy te…, A haladás vagy…, A béke vagy…". Igen, ez mind igaz! De mindezek mellett nekünk, a település élő embereknek a szórakozás, hasznos időtöltés, barátkozási lehetőség, s egyben egészségformáló és közösségteremtő erő is!

Tiszta szívből gratulálok a sportegyesületnek, a település sportszere lakosságának az elmúlt 80 év eredményeihez, a sok-sok munkához, mellyel az egyesületet és a települési sportot működtették. A településünk vezetés nevében tisztelettel köszönöm meg a sportolóknak, a sportvezetőknek, a szurkolóknak és a támogatóknak a lelkiismeretes és kiemelkedő munkájukat! Gratulálok ehhez a nagyszerű kiadványhoz is, mellyel emléket állíthatunk a nyolc évtized eseményeinek és az azokat megvívó és segítő személyeknek. "Aki a múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!" - mondja a gondolkodó. Az emlékkönyvecske, a jubileumi év sporteseményei, az ünnepi rendezvények méltó emléket állítanak a múltnak, s azok az emberi és sportemberi érzések, amelyek mindezeket kísérik, reményeim szerint megalapozzák majd Badacsonytomaj testnevelési- és sportkultúráját, annak eredményességét a következő évtizedekre is.

Badacsonytomaj Város Önkormányzata nevében ehhez a munkához kívánok valamennyi sportolónak és sportbarátnak jó egészséget, és további sikereket!

Badacsonytomaj, 2004. április 6.

Tisztelettel:
Krisztin N. László
Badacsonytomaj polgármestere

A badacsonytomaji sportegyesület története.

A sportegyesület története több jelentős része tagolódik:

1.)      a II. világháború előtti időszakra,

2.)      a háború utáni újrakezdésre,

3.)      az 1956-os események utáni időszakra és a

4.)      rendszerváltás utáni történésekre

Gondolatok…

Tisztelt Sportbarátok!

A Badacsonytomaji Sportegyesület Elnöksége nevében tisztelettel köszönöm mindazoknak a munkáját, akik versenyzésükkel, vezetésükkel lehetővé tették a folyamatos működést, hozzájárultak ahhoz, hogy nyolc évtized eredményeit csokorba szedve együtt ünnepelhessünk.
Nemzedékek kellettek ahhoz, hogy a település - kisebb-nagyobb megingások ellenére - sportja fennmaradjon, folyamatosan biztosítsa sportolóinak a testi-lelki megújulását, szurkolóinak pedig a szórakozást.
A teljesség igénye nélkül készült kiadvány bepillantást ad a 80 év eredményeire, sikerekre, balsikerekre egyaránt. Remélem, hogy a tisztelt Olvasó jó érzéssel, nosztalgiázva lapozza e szerény visszaemlékezést, s fiatalságát felidézve kellemes emlékképekkel gondol a korábbi sporteseményekre.
Kívánok újbóli feltöltődést, csak a "szépre emlékező" visszatekintést.
Köszönöm az évforduló megrendezésében résztvevő sporttársaknak a segítséget, kívánok további sportsikereket jelenlegi sportolóinknak, vezetőknek, valamint kitartó munkát és jó egészséget!

Lesz Ferenc, a Badacsonytomaji Sportegyesület elnöke

Az itt összegyüjtött anyag a badacsonytomaji sportélet ismert személyiségeinek, Pintér Károlynak, Lesz Ferencnek és Koncz Lászlónak a közreműködésével készült, segítségüket ezútonis megköszönjük. A leirtakat összeállította, és a sporegyesület történetét feldolgozta Kalmár László nyugdíjas könytárvezető.

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2022. January 27., Thursday, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!