Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények HIRDETMÉNY
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

HIRDETMÉNY

There are no translations available.

HIRDETMÉNY

Tisztelt ingatlantulajdonosok!

 

A szezon beköszöntével megsokasodtak az ingatlanokon, kertekben elvégzendő munkák. Mindannyiunk érdeke a rendezett, tiszta környezet mely életünk nagyon fontos része.

 

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket - a vonatkozó jogszabályokon túl, az alább felsorolt közösségi együttélési szabályok betartására.

 

  1. Avar és növényi eredetű hulladékok megsemmisítése Badacsonytomaj belterületein:

A legegyszerűbb, legjobb módja a komposztálás, mert a keletkezett humusz újrafelhasználható.

Égetni a hatályos 21/2013.(IV. 12.) önkormányzati rendeletben megfogalmazottak szerint, május 1. és szeptember 1. között  t i l o s. A fenti időponton túl is csak a biztonságot nem veszélyeztető módon 8.00- 18.00 között lehetséges.

  1. Az ingatlanok rendszeres karbantartása, művelése. Az ingatlanukon átvezető vízvezető árkok gaz, gyom és akadálymentesítése.
  2. Az ingatlan és a közterület közötti területek folyamatos rendbetartása. Az úttest szelvényébe lógó fák, bokrok, sövények rendszeres nyesése, esetenként az elburjánzott adventív fajok (ecetfa, gyalogakác stb.) terjeszkedésének meggátolása.
  3. Szőlő- és növénytermeléssel kapcsolatos, magánszemélyek ház körüli igényeinek kielégítését szolgáló veszélyes mértékű zajjal járó tevékenység, hétfő – szombat 06:00 óra és 21:00 óra között, vasárnap és ünnepnapokon 08.00 óra és 20.00 óra között engedélyezett.

 

A zajkibocsátó berendezés működtetése csak abban az esetben engedélyezhető, ha a zajkibocsátásuk nem haladja meg a mindenkor hatályos környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékeket. Tartózkodni kell a mások pihenésének, nyugalmának zavarását keltő magatartástól.

A fent leírt közösségi együttélés szabályainak megszegői ellen a közterület- felügyelők helyszíni bírságot szabhatnak ki, ami ismétlődés esetén adózás szempontjából kedvezőtlenül hathat ki az ingatlan tulajdonosok számára.

Tisztelt ingatlan tulajdonosok, idősek vagy nem állandó lakosok!

Önkormányzatunk a tiszta és egészséges környezetünk védelmében kéri önöket, hogy ha ingatlanuk gondozása nem megoldható, akkor a fenti esetekben forduljanak bizalommal a Badacsonytomaj VN Kft (8258 Badacsonytomaj Fő út 14. tel: 0687 571 048.) felé, ahol térítés ellenében elvégzik a szükséges munkákat.

 

 

Együttműködésüket köszönöm!

Badacsonytomaj, 2017. július 5.

 

Tisztelettel:

 

………………

Wolf Viktória

jegyző

 
Választás 2019
Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

Ma 2019. September 21., Saturday, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!