Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények Lakossági Tájékoztató
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Lakossági Tájékoztató

There are no translations available.

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

 

A településen társaságunk látja el a közterületkarbantartással, strand- és parkoló üzemeltetéssel és temetőhasználattal kapcsolatos feladatokat. Kérjük, hogy ezen tájékoztatót figyelemmel olvassák el és a benne foglaltak szerint segítsék a további munkánkat.

 

Közterület karbantartás, melyhez kapcsolódóan felhívjuk szíves figyelmüket a 30/2004. (IX.30.) önkormányzati rendeletben foglaltakra és azok betartására kérjük Önöket.

4.§ (1) Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni:

a)         Az ingatlan előtti járda (járda hiányában 1 m széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöld sáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), továbbá ha a járda és az út között kiépített vagy kiépítetlen terület van, annak gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, a hó eltakarításáról és a síkosság mentesítésről.

b)        A járdaszakasz melletti vagy a tulajdonos terültén átvezető nyílt árok és ennek műtárgyai tisztán tartásáról, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásáról, független annak tulajdonjogától.

c)         Tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körül járására szolgáló terület tisztántartásáról és csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.

d)        A beépítetlen telekingatlan tisztántartásáról és gyom mentesítéséről.

e)         A telekingatlanról a járda és az úttest fölé nyúló, valamint az elektromos vezetékeket megközelítő növényzet megfelelő nyeséséről.

f)         A telek tulajdonosa a telkén áthúzódó természetes úton kialakult vagy épített vizes árkot meg nem szüntetheti, annak folyásirányában akadályt nem építhet.

(2)   Két szomszédos terület, épület közötti közforgalmi területsáv vagy átjáró esetén a tisztántartási kötelezettség a tulajdonosok között 50-50%-ban oszlik meg.

(3)   Az üzletek és egyéb elárusító helyek, vendéglátóegységek, intézményeik és szolgáltató egységek előtti járdaszakaszt, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes területet - a nyitva tartás ideje alatt - a tulajdonos köteles tisztán tartani.

(4)   Az ingatlan előtti járdát a tulajdonos naponta mind a téli, mind a nyári időszakban legkésőbb reggel 7.00 óráig köteles letakarítani és a hulladékot az összegyűjtött háztartási hulladékkal együtt elszállíttatni.

 

 

Hulladékgyűjtés

Badacsonytomaj város területén a lakossági hulladék elszállítását és hulladékszállítási díjak számlázását az előző évekhez hasonlóan az NHSZ Tapolca Kft. végzi. A szemétszállítási nap továbbra is a hétfői nap. Az állandó lakosoktól minden hónap első csütörtökén történik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

A nem állandó lakcímmel rendelkező ingatlantulajdonosok a továbbiakban is a település több pontján megtalálható szelektív hulladékgyűjtő szigetek gyűjtőedényeibe tudják elhelyezni a szelektív hulladékot, a díjfizetésnek megfelelő időszakban, április 1-től szeptember 30-ig.

A házhoz menő lomtalanítás Badacsonyörs és Badacsony településrészeken 2021. április 12-én, Badacsonytomajon 2021. április 16-án történik az NHSZ Tapolca szervezésében, amely előzetes regisztrációhoz kötött a korábbi évek gyakorlata alapján (elérhetőségük a számlán található, vagy a https://www.nhsztapolca.hu/ honlapon arról tájékozódhatnak).

 

Strandi információk

A strandok rendjéről szóló 6/2019.(III.29.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerint a 2021-es évben, az üzemeltetésünkben lévő strandokra jelenleg változatlan áron lehet belépőjegyet és bérletet váltani. (Badacsonytomaji Városi Strand, Badacsony Strand)

A 2021. január 1-jén badacsonytomaji állandó lakóhellyel rendelkezőknek április 1-től június 30-ig lesz lehetőségük a kedvezményes éves bérlet megváltására.

Badacsonytomaji ingatlannal rendelkező, nem állandó lakosoknak ingatlanonként 2 db idénybérlet adható ki. (Üdülős kedvezményes kártya) Az idénybérlet kiváltásához a befizetett építményadó igazolása szükséges.

A strandok tervezett nyitása: 2021. május 28.

 

Parkolás

A településen található fizető, és nem fizető parkolók üzemeltetését cégünk végzi a 7/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet alapján.

A társaságunk által üzemeltetett fizető parkolókban a parkolódíj változatlan marad. Amennyiben Magyarország Kormánya lehetővé teszi, 2021. április 1-től október 31-ig tart a díjfizetési kötelezettség.

Személygépkocsikra minden parkolóban egységesen 300,- Ft az óradíj és 1.500,- Ft a napijegy.

Bérletek kiadását április 1-től végezzük. Állandó lakóhellyel rendelkezőknek az éves parkoló bérlet ára 6.000 Ft.

 

Temető használat, sírhely megváltás

Felhívjuk a Tisztelt Hozzátartozók figyelmét, hogy az 1995. év előtt megváltott sírhelyek megváltási ideje lejárt. Kérjük, hogy ezek újra váltásáról, vagy a sírhelyről történő lemondásról gondoskodni szíveskedjenek!

Az egyes sírhely megváltási díja 25 évre 24.000,- Ft, a dupla sírhely díja 40.000,- Ft azonos időtartamra.

A temetőben történő vállalkozó által végzett munkák után egyszeri 5.000,- Ft létesítmény használati díjat kell fizetni.

 

Elérhetőségeink:

Személyesen: Badacsonytomaj Fő utca 14. II. emelet

Telefonon: 0687/571-048 vagy 0630/4246-148

email: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.

Segítő együttműködésüket és a szabályok betartásában való közreműködésüket előre is köszönjük és jó egészséget kívánunk minden kedves lakosunknak, régi és leendő ügyfelünknek.

 

 

Badacsonytomaj, 2021. február 08.

Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft.

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2021. April 13., Dienstag, Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!