Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények K Ö Z L E M É N Y
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

K Ö Z L E M É N Y

There are no translations available.

K Ö Z L E M É N Y

Az elmúlt hetekben különféle sajtófelületeken számos támadás, vád érte önkormányzatunkat és a település vezetőit. Az ott megjelent téves, félreérthető információk valós hátteréről az alábbiakban tájékoztatjuk a helyi lakosságot:

A badacsonytomaji strandi üzlet esetében:

A szóban forgó 3 üzletet egy üzletként hirdettük meg, (a korábbi bérlők és az üzemeltető javaslatára), mely bérbeadása háromkörös nyílt pályázat keretében történt. Az első pályázatot a kiíró Városüzemeltető Nonprofit Kft. a feltételek további pontosítása miatt visszavonta.

A második körön 2 pályázó vett részt, a liciten a büfé bérleti jogát a Tóth és Társa Bt. nyerte el 12.251.000.- Forint/ év + rezsiköltség összeggel, ám a szerződést annak folyamatos vitatása után sem írta alá, ezért, és a közben erősödő járványügyi helyzet miatt eredménytelennek lett nyilvánítva a pályázat, és új pályázat került kiírásra.

A harmadik pályázatra 3 ajánlat érkezett. A liciten végül 8.750.000.- Ft/év + rezsiköltség ajánlattal a Mejlinger és Társa Kft. nyerte el a bérleti jogot, aki a szerződést megkötötte.

A badacsonyörsi strand esetében:

A jelenlegi helyzet az, hogy a tulajdonos lehetővé tette a területen a fürdőzést. A probléma tartós és végleges megoldása érdekében a tulajdonos, a BÖÉE és az önkormányzat folyamatos egyeztetést folytat. A BÖÉE a területre vonatkozóan birtokvédelemmel rendelkezik!

Az úgynevezett „3 fenyő alatti terület” megvásárlása esetében:

A 988/3 hrsz-ú ingatlant többszöri sikertelen pályázat után az akkori képviselő-testület egyhangú szavazással 35 millió forintért, beépítési kötelezettséggel értékesítette. Később a Vevő kérte a visszavásárlási garancia törlését, mert a fejlesztést pályázat segítségével akarta megvalósítani, s ahhoz tehermentes ingatlan kellett. A korábbi képviselő-testület ehhez hozzájárult azzal, hogy egy Megállapodás köttetett, amelyben bizonyos esetekre kötbérfizetés került rögzítésre. Az engedélyezési eljárás során kiderült, hogy az érintett ingatlan a HÉSZ-ben Vt. 2. övezeti besorolású, azaz 50 %-ig beépíthető, de a Szabályozási Tervben „zöldítési terület”, így gyakorlatilag az eredeti elképzelés nem valósítható meg.  Az önkormányzat ezen a helyzeten a HÉSZ módosításával javított, de a fejlesztés így sem valósítható meg teljes körűen. Közérdekből két utat is kiszabályoztunk. Mivel a szerződés 2022. augusztus 7-ig tart, a Vevő további szándékait azóta nem firtattuk, önkormányzatunk csak a közelmúltban értesült az ingatlan adásvételről, ezért az ügyvédünk végzi a dokumentumok vizsgálatát. Amennyiben az önkormányzat részéről intézkedésre van szükség, azt maradéktalanul megtesszük!

Az önkormányzat mindig, minden ügyben törekszik maximálisan betartani a rá vonatkozó előírásokat, illetve figyelembe venni a helyi lakosság véleményét! A fent említett ügyek eljárásai nyilvánosak voltak, a keletkezett valamennyi irat, döntés, dokumentum a Városüzemeltető Nonprofit Kft. és az Önkormányzat honlapján megtalálható!

Felhívjuk mindazok figyelmét, akik bosszúhadjáratot folytatnak az önkormányzat és a település polgárai ellen, illetve nincsenek tisztában a fenti esetek részleteivel, a felelőtlen bujtogatást, megnyilatkozásokat és posztokat fejezzék be, mert rosszindulatukkal, tévedéseikkel bántják az ügyért dolgozók önérzetét, rontják a település megítélését, és önkormányzatunkat jogi lépésekre kényszeríthetik!

Badacsonytomaj Város Önkormányzata

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2020. September 20., Sonntag, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!