Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények MÁV-START Zrt. Retró hétvége programsorozat
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

MÁV-START Zrt. Retró hétvége programsorozat

There are no translations available.

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ Zrt.

1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60. ■ Postacím: 1940 Budapest

MÁVDIREKT: +36 (1) 3 49 49 49, +36 (20/30/70) 499 4999 ■ www.mavcsoport.hu

 

RENDEZVÉNYRŐL TÁJÉKOZTATÓ

A MÁV-START rendkívül fontosnak tartja a nyári balatoni forgalom vasúti kiszolgálásának folyamatos fejlesztését. Ennek eredményeképp az idei évben minden korábbinál több modern, légkondicionált InterCity kocsikkal közlekednek a Kék Hullám sebesvonatok a tó északi partján. A vonatokban az idei évtől már vonatonként legalább 3 légkondicionált InterCity kocsi is igénybe vehető, melyek között a legmodernebb hazai gyártású, IC+ kocsik is eljutnak a Balaton északi partjára. A kocsikban elektronikus utastájékoztatás, WiFi szolgáltatás, konnektorok és nagyméretű asztalok is rendelkezésre állnak a komfortosabb utazás érdekében. A parton közlekedő összes InterCity-kocsi egységesen az új külső és belső arculatot viseli.

Szintén újdonság a 990 Ft-ba kerülő Balaton 24 és a 2490 Ft-ért váltható Balaton 72 napijegyek bevezetése, mellyel a Balaton akár körbe is utazható, sőt Tapolca és Sümeg között valamint a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán is korlátlan utazásra jogosít a megváltásától számított 24 illetve 72 óráig.

A Balatonnál nyaraló gyerekes családok számára különösen érdekes vasúti programot is kínálunk, idén is megrendezzük július és augusztus első hétvégéjén a régi híres mozdonyokat és vasúti szerelvényeket bemutató Retró hétvége programsorozatot, mely keretében a hetvenes évekre jellemző mozdonyok és ezekhez illeszkedő festésű szerelvények közlekednek.

A rendezvények legnagyobb attrakciója a híres 424-es sorozatú gőzmozdonnyal továbbított menetrendszerinti vonatok lesznek, a MÁV Rail Tours és a MÁV-START összefogásában ezzel egy igazán különleges programot tudunk létrehozni, ami a vasútbarátok mellett a családok és gyerekek számára is felejthetetlen élményeket nyújt. A MÁV legendás gőzmozdonysorozata a hetvenes évek óta nem közlekedett együtt a magyarországi gőzvontatás utolsó szakaszára jellemző legendás fekete (olajzöld) személyvonati- illetve vékonycsíkos gyorsvonati kocsikkal.


 

A Bivaly becenéven is széles körben ismert mozdonytípus Badacsony vasútállomáson 2020. július 4-én és augusztus 1-jén, szombaton az 1972 számú Tekergő gyorsvonatban
(Badacsonyból Tapolca felé indul 11:07-kor), július 5-én és augusztus 2-án, vasárnap pedig az alábbi vonatok élén lesz látható:

  • 19747 személyvonat, Badacsonyból Balatonfüred felé indul 9:01-kor,
  • 19748 személyvonat, Badacsonyból Tapolca felé indul 18:36-kor.

Az újjáalakuló Utasellátó is bemutatkozik a rendezvényeken: egy szerelvényben a 70-es évekre jellemző étkezőkocsi közlekedik retró kínálattal, míg egy másik vonatpárban új arculatos étkezőkocsi mutatja be reprezentatív jelleggel a megújuló Utasellátót és annak kínálatát. Az étkezőkocsival egy szerelvényben közlekedik IC+ kocsi és felújított EuroCity-kocsi is, ezáltal a rendezvények nem csak a vasút múltjáról, hanem annak jövőjéről is szólnak majd.

A megújult Utasellátó jellemzően nemzetközi vonatokban közlekedő, korszerű étkezőkocsija  Badacsony vasútállomásról 2020. július 4-én, és augusztus 1-jén, szombaton, 2020 július 5-én és augusztus 2-án vasárnap az alábbi vonatokban közlekedik:

  • 19700 Kék Hullám sebesvonat, Tapolca felé indul 10:05-kor,
  • 19705 Kék Hullám sebesvonat, Budapest felé indul 11:57-kor.

A 424-es gőzmozdony és az étkezőkocsik mellett idén is találkozhatnak a vasút szerelmesei menetrendszerinti vonatok élén a Balaton északi partján ikonikussá vált Nohab mozdonyokkal, illetve a több évtizedik jellemző szovjet gyártmányú Szergej és magyar gyártmányú Púpos és Csörgő becenevű mozdonyokkal. Minden retró mozdony a hetvenes évekre jellemző festésben fog közlekedni. A program részletes menetrendje megtalálható a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/retro-hetvege-balaton-eszaki-partjan weboldalon. Valamennyi vonat normál díjszabással közlekedik, azokon a MÁV-START által biztosított összes kedvezmény és különleges ajánlat – így az új Balaton24 és Balaton72 napijegy is – igénybe vehető. A Kék Hullám sebesvonatokkal közlekedő légkondicionált InterCity kocsik a retró mozdonyok által vontatott szerelvényekben is elérhetők. A kerékpárszállítási lehetőségek a többi közlekedési nappal azonosak.

 

Budapest, 2020. június 26.

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2021. Juni 23., Mittwoch, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!