Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap Közérdekű Hirdetmények HIRDETMÉNY körzeti erdőtervezés megkezdéséről
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

HIRDETMÉNY körzeti erdőtervezés megkezdéséről

There are no translations available.

HIRDETMÉNY

körzeti erdőtervezés megkezdéséről

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya a 2016. évi körzeti erdötervezésre vonatkozó tervezési alapelvekről, valamint az erdőgazdálkodás tartamosságát és fejlesztését szolgáló tervezési keretértékekről szóló 69/2016. (X.14.) FM rendelet 2016. 10. 22-i hatálybalépésével a Tapolcai körzetre vonatkozóan megkezdte a 2016. évi körzeti erdőtervezést.

Az érintett erdőgazdálkodók, önkormányzatok és az erdészeti vagy természetvédelmi célra alakult civil szervezetek a körzeti erdőtervezés megkezdésétől számított 45 napig — tehát 2016. 12. 06-ig — írásos javaslatokat tehetnek a körzetben folytatandó erdögazdálkodással kapcsolatosan. (Például a különleges felújítási módokkal, az erdősítési célállományokkal, a fahasználatokkal, az üzemmóddal és a rendeltetéssel összefüggésben. Az üzemmód és a rendeltetés megváltoztatására vonatkozó külön betartandó szabályokat az erdöröl, az erdö védelméről és az erdögazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 27-28. §-ai és a 29. § (3)-(6) pontjai tartalmazzák.) Ezen javaslatokat a Földművelésügyi és Erdögazdálkodási Főosztály elektronikus formában (vemkh.erdeszetveszprem.qov.hu) vagy postai úton (8210 Veszprém, Pf. 1122.) fogadja.

Azoknak az előírásoknak a megváltoztatására, amelyek hatása a tervezési időszakon túlmutat, oly módon lehet javaslatot tenni, hogy az a fenntartható erdögazdálkodást, az erdők természetességi állapotának megőrzését vagy javulását szolgálja.

A Földművelésügyi és Erdögazdálkodási Főosztály az erdőtervezés alá vont területeken a terepi bejárás során méréssel, adatgyüjtéssel meghatározza az erdőrészletek termőhelyi viszonyait és az erdöállományok jellemzőit. Emellett elvégzi az erdészeti nyilvántartási térképek elkészítéséhez szükséges felmérési munkákat.

A terepi felvételezést és az erdőgazdálkodással kapcsolatos javaslatok beérkeztét követően a Földművelésügyi és Erdögazdálkodási Főosztály erdőrészlet szintű tárgyalást tart az érintett erdőgazdálkodókkal való egyeztetés céljából.

Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdögazdálkodási Föosztály

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00032

Humán szolgáltatások

fejlesztése

Önkormányzatunk pályázatai

Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!

BaBi Badacsony
Ma 2020. Juli 09., Donnerstag, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat

Vigyázunk Rád a Balatonon!