Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címlap
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)

Friss hírek

Módosult tartalom

Badacsonytomaj - Badacsony a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa

Gyászértesítő Dr. Sellyei Ferenc temetéséről

There are no translations available.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

Dr. Sellyei Ferenc halálára

A lengyelországi testvértelepülésen tett többnapos látogatásról hazatérve mély megrendüléssel értesültem Dr. Sellyei Ferenc gyermekorvos haláláról. Ferivel szakmai, s mély emberi kapcsolat fűzött össze. A halálhír mindig megrázó és váratlan, de sajnos én már néhány hete tudtam arról, hogy ez be fog következni. Feri megállított a Fő utcán, s kért egy személyes találkozót. A találkozón halkan, végtelen racionalitással adta át betegsége hírét és elmondta annak várható gyors lefolyását. Csodáltam azt a lelkierőt, ahogy mindezt tette, és nagyon bizakodtam, hogy orvos létére ezt most az egyszer rosszul tudja. Az elmúlt hetekben önkormányzatunk minden lehetséges módon segítette, támogatta Őt, a családot, de sajnos a szeretetünk, a tiszteletünk, a megbecsülésünk kevés volt a betegség erejével szemben.

Generációk sorát gyógyította a születésüktől az ifjúkor kezdetéig, sőt sokakat még azon túl is. Végtelen türelemmel és szeretettel tette ezt! Eszembe jutnak a saját gyermekeim, vagy az iskolások, akiket vizsgálatra kísértem…amint ültek a vizsgálóasztalon könnycseppel a szemükben, s ahogy Feri bácsi megsimogatja a fejüket, ahogy megnyugtatóan, szeretetteljesen mondta: „nem kell félni”, ahogy a tenyerén megmelegítette a fonendoszkópot, hogy még az se legyen hideg a kisgyerek bőrének. Nemcsak ember-orvos volt, hanem orvos-ember is a szó legnemesebb értelmében, aki szerette az embert, mert látta benne az Istent! Eszembe jutnak a csendes, jó hangulatú beszélgetéseink, a kiváló humora, s az a mély kötődése, amely városunkhoz, a tájhoz, az itt élő emberekhez kötötte. Látom magam előtt kicsit „mackós” járását, felvillannak a sítábori, Vele kapcsolatos emlékeim. Nagyszerű ember és kiváló orvos volt! Városunk kiválósága, amelyet Badacsonytomaj Város Önkormányzata 2005-ben, „Badacsonytomaj Egészségügyéért” kitüntetéssel is elismert! Hiányozni fog mindannyiunknak!

Feri élet-virága az ősi törvények szerint az génjeinkbe kódolt módon, de a betegség által gyorsítva hervadt el, melyért lehajolt és lágyan leszakította azt a Jóisten. Leszakította, hogy a paradicsomi virágos-kertjében e virág színeiben, illatában, nap, mint nap közelről gyönyörködhessen, hogy lelke szirmai megpihenhessenek, de soha ne hervadhassanak el, s azokat az idők végezetéig fényes angyalok az égi örök élet vizével locsolgathassák! Nyugodj békében Feri!

Krisztin N. László

polgármester

Badacsonytomaj Város Önkormányzata részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és Dr. Sellyei Ferencet saját halottjának tekinti! Temetése 2018. május 25-én, a 10 órakor kezdődő szentmisét követően 10.30-kor lesz a badacsonytomaji temetőben!

2018. május 16-án 20 órától a badacsonytomaji gyermekorvosi rendelő előtt mécsesgyújtással emlékezünk Dr. Sellyei Ferenc gyermekorvosra.

Várjuk az emlékezőket!


 

Városnap 2018

There are no translations available.

 

Badacsonytomaj ZÖLD VÁROS kialakítása

There are no translations available.

Badacsonytomaj város önkormányzata


TÁJÉKOZTatÓ közlemény

TáMogatást nyert badacsonytomaj város önkormányzatának a  TOP-2.1.2-15-VE1-2016-00009 azonosító számú konstrukcióra benyújtott pályázataTámogatást nyert Badacsonytomaj Város Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Zöld város kialakítása” ( TOP-2.1.2-15-VE1-2016-00009) című pályázati felhívás keretében megvalósuló „Badacsonytomaj ZÖLD VÁROS kialakítása” című, TOP-2.1.2-15-VE-2016-00009 azonosító számú pályázata.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A fejlesztések célja Badacsonytomaj városi közterületeinek környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, annak érdekében, hogy a beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabad idejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, a városi zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához járulnak hozzá. A 612 millió forint európai uniós támogatás segítségével a fejlesztés hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) gazdaságfejlesztési céljaihoz, ezzel pedig a település lakosságának megtartásához. A gazdasági szereplőket célzó, a vonzó üzleti környezetet biztosító, a város térségi gazdasági központi szerepét erősítő, a helyi gazdaságot ösztönző beruházások vonatkozásában célunk a kijelölt akcióterületen található zöldfelületek és a hozzájuk kapcsolódó önkormányzati tulajdonban lévő jövedelemtermelésre alkalmas infrastruktúraelemek megújítása/megteremtése. A fejlesztés eredményeként megvalósul: a badacsonyi Városkapu- Alsó park fejlesztése, a badacsonyi strandbejárat és sétány fejlesztése, a badacsonyi ABC parkoló felújítása, a badacsonytomaji Tájház udvar fejlesztése. A fejlesztés eredményeként az új épületekbe költöző vállalkozások, gazdasági szereplők által számos új munkahely megteremtését várjuk.


A kedvezményezett neve: Badacsonytomaj Város Önkormányzata

A projekt címe: „Badacsonytomaj ZÖLD VÁROS kialakítása”

A pályázat azonosító száma: TOP-2.1.2-15-VE-2016-00009

A megítélt támogatás összege: 612.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT! 

Badacsonytomaji SE TAO pályázat

There are no translations available.

2017_2018 TAO pályázat

2017-2018 TAO jóváhagyó határozat

be/SFPMOD01-13499/2016/MLSZ SFP 2016-2017

H A T Á R O Z A T O T MLSZ SFP 2016-2017

hosszabbitastjovahagyohatarozat_1479280606

Sportfejlesztési program TAO  2015 hosszabítás


 

Települési Arculati Kézikönyv Településképi rendelet

There are no translations available.

2018.01.02 elfogadott anyag

2017.11.27. új anyagok

 

Integrált Településfejlesztési Stratégia Partnerségi Egyeztetése

There are no translations available.

2018.02.01 elfogadott

2017.11.27. új anyagok

letöltés egyben

 Badacsonyi programok

Erre a képre kattintva érheti el a Városi Művelődési Központ honlapját!Ma 2018. Juni 20., Mittwoch, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.
Sablonválasztó
badacsonytomaj3
Szőlő és Bor éve 2017.

Régiós Kártya

Badacsonyi Régiós Kártya

Borbarangolás
és Régiós Buszjárat

Napló


Önkorm. szolgálat

Önkormányzati szolgálat